Boharo.nl
                 
  Home Biografie Fotografie Bowlen Dagboek Winterweer Links Contact

De wensen van 2016
26-12-2015

In dit dagboekverhaal zet ik de plannen en wensen voor 2016 neer.

Het jaar 2016 is op komst en hoe dat jaar eruit gaat zien weet niemand nog. Toch staan er een paar vaste dingen op de planning, en wil ik mijn doelen neerzetten die mogelijk haalbaar zijn.

Het jaar begint in Preston Palace en met mijn verjaardag op 5 januari die ik de zaterdagavond erna vier (9 januari.) Ook moet ik in januari nog naar de tandarts om me kies te laten boren en vullen. Mijn tweede gaatje pas, dus mag niet klagen. Natuurlijk brengt hat jaar meerdere uitjes naar Preston Palace en ook gaan we van de zomer met de familie een leuk dagje maken, net zoals afgelopen zomer. Mijn nichtjes en ik zullen nog gaan besluiten waar we in de zomer naartoe willen gaan. Verder wil ik het jaar vooral op me af laten komen. Hoe rustiger ik alles tegemoet ga des te lekkerder ik in mijn vel zit. Ik ben benieuwd of het een positief of negatief jaar wordt, dit hangt natuurlijk van verschillende factoren af. Op 2015 terugkijkend was het over het algemeen positief, met veel indrukken en belevenissen. Ook hoop ik ook dat me opa zich weer iets lekkerder gaat voelen en een rustiger jaar krijgt als dit jaar. Echter staan er alweer behandelingen en operaties in de planning dus het gaat afwachten hoe dat verder gaat.

Een belangrijk punt voor mij is volgend jaar om niet te veel van mezelf te vragen. In 2015 was ik best vaak niet lekker, soms doordat ik te veel van mezelf vroeg en soms van spanning. Ik moet kijken of ik sommige dingen beter kan verdelen en proberen wat spanningen te laten zakken. Dat is lastig... Maar goed we kijken of het lukt. Dan nog wat doelen hieronder.

Makkelijkst haalbare doelen voor 2016:
• Rustiger naar verjaardagen, familie-uitjes / etentjes.
• Af en toe bewust de drukte opzoeken (kijken hoe ik me voel in die situaties.)
• Makkelijker praten met mensen die ik al ken.

Moeilijkere en mogelijk onhaalbare doelen voor 2016:
• Het maken van nieuwe contacten, meteen mezelf zijn en niet stil en afwachtend.
• Makkelijker naar een winkel gaan om iets te halen.
• Wat zelfstandiger worden in dagelijkse dingen, alleen dingen durven ondernemen.

Het aanmelden thuis-studie en voor beschermd wonen noem ik niet bij de doelen. Ik wil het graag maar ben er nog niet aan toe. Bij de thuis-studie maken de examens (onbekende locaties) en een stage periode het vooral spannend, ik wil toch graag de opleiding MBO Bedrijfsadministrateur doen. Wat beschermd wonen betreft gaat het om een aanmelding en is daar nog een wachttijd voor. En ondanks dat niets definitief is, voelt zo'n inschrijving dat wel voor mij. Maar verwacht wel dat die aanmelding er komt in 2016.

Ik wens iedereen een mooi jaar met veel liefde en geluk.
En dat we er maar voor elkaar mogen zijn, iedereen heeft iemand nodig om dingen te delen.

 
Boharo.nl
Webdesign 13-11-2015 Ron Janssen | Webdesign: BOHARO.nl